Voordelen van werken via een zorgbemiddelingsbureau

27 Sep Door Gezondheidscentrumdezwaai.nl

Als zelfstandig zorgprofessional heb je verschillende opties als het gaat om het vinden van werk. Eén van de opties is om via een zorgbemiddelingsbureau te werken. Hoewel sommige zorgprofessionals er de voorkeur aan geven om rechtstreeks met opdrachtgevers zaken te doen, zijn er tal van voordelen verbonden aan het werken via een bemiddelingsbureau. In dit artikel bespreken we een aantal van die voordelen.

Toegang tot een groot netwerk van zorginstellingen

Dit is één van de belangrijkste voordelen van werken via een zorgbemiddelingsbureau. Bemiddelingsbureaus hebben vaak goede relaties met ziekenhuizen, verpleeghuizen, thuiszorginstellingen en andere zorgaanbieders.

Hierdoor heb je als zzp'er de mogelijkheid om in verschillende zorgomgevingen te werken. Dat is knap lastig als je op eigen houtje bij dergelijke instellingen probeert binnen te komen.

Verminderde administratieve lasten

Als zelfstandige zorgprofessional moet je veel administratieve taken uitvoeren, zoals contractonderhandelingen en roosterplanning. Zorgbemiddelingsbureaus kunnen je helpen met veel van deze administratieve rompslomp. Bijvoorbeeld met een app waarmee je eenvoudig je diensten kunt plannen.

Zekerheid van werk

Een ander voordeel van werken via een bemiddelingsbureau is dat ze vaak kunnen zorgen voor een constante stroom van opdrachten. Dit betekent dat je niet constant op zoek hoeft te gaan naar nieuwe klussen. Dat levert financiële stabiliteit op en geeft rust.

Ondersteuning en training

Zorgbemiddelingsbureaus bieden vaak ondersteuning aan de zorgprofessionals die via hen werken. Dit kan variëren van bijscholing tot professionele ontwikkelingssessies. Het stelt je als zzp’er in staat om je vaardigheden bij te werken en te verbeteren.

Goed om te weten: als zorgprofessional ben je zelf verantwoordelijk voor de verplichtingen met betrekking tot het behalen van certificeringen. Dit kost je niet alleen veel tijd maar ook geld. En dat ieder jaar opnieuw.

Sommige zorgbemiddelingsbureaus hebben een eigen aanbod aan trainingen voor zorgprofessionals ontwikkeld, zodat je aan alle opleidingsvereisten kunt blijven voldoen. En het mooie is dat als je via dergelijke bureaus werkt je vaak een korting kunt krijgen op het volgen van de trainingen.

Als je via een zorgbemiddelingsbureau gaat werken raden weer dus zeker aan om voor een bureau te kiezen dat niet alleen opdrachten maar ook scholing aanbiedt. Een voorbeeld van een dergelijk bureau is PRTD. Dit bureau heeft een eigen aanbod ontwikkeld van trainingen voor de GGZ en de gehandicaptenzorg.

Focus op zorg, niet op werving

Zorgbemiddelingsbureaus nemen de wervings- en selectieprocessen voor hun rekening. Dit bespaart jou een hoop tijd en moeite (en dus geld) bij het zoeken naar geschikte opdrachten. En het belangrijkste: het zorgt ervoor dat je je kunt concentreren op dat wat je het beste doet: zorg verlenen aan patiënten.

Oriënteer je op de mogelijkheden

Zoals je hebt kunnen lezen, levert het werken via een zorgbemiddelingsbureau tal van voordelen op. Het vergroot je kansen op werk, vermindert administratieve lasten en biedt ondersteuning en stabiliteit. Het is dus zeker de moeite waard om deze optie te overwegen bij het plannen van je toekomst in de zorgsector als zelfstandig zorgprofessional.